fbpx

Een Deep Tissue Massage bij COCON Wellness

Een van onze meest geboekte massages is de Deep Tissue Massage. Uren lang achter de computer, of altijd onderweg en veel stress? Dit kan ervoor zorgen dat de spieren ´vast´ komen te zitten. Wanneer je bijvoorbeeld lang achter elkaar in 1 houding zit dan kan het bindweefsel wat zich rondom de spieren vormt ervoor zorgen dat de spieren nog ´vaster´ komen te zitten. Een stevige massage, mits correct uitgevoerd, biedt verlichting. Wanneer je regelmatig een Deep Tissue massage ondergaat zul je minder last hebben van chronische spierpijnen en stress.

Wat gebeurt er tijdens een Deep Tissue massage?

Tijdens een Deep Tissue massage zal de ervaren therapeut druk uitoefenen op de spierweefsels zodat blokkades ´losgemaakt´ worden. Een Deep Tissue massage kan niet zomaar door iedereen worden uitgevoerd. Je dient uitvoerig getraind te zijn en je dient de anatomie van het lichaam in detail te kennen. Wanneer de massage te licht of verkeerd wordt uitgevoerd kan dat juist klachten verergeren.

Bij COCON Wellness werken wij uitsluitend met de allerbeste therapeuten. Onze therapeuten ondergaan allemaal een zeer strenge selectie procedure. Daarnaast wordt de kwaliteit continue gemonitord en geoptimaliseerd.

Hoe voel je je na een Deep Tissue massage?

Na een Deep Tissue massage zul je meteen wat verlichting van de klachten merken. In sommige gevallen zijn meerdere sessies nodig om het lichaam geheel te laten herstellen. Daarnaast is het belangrijk om een Deep Tissue, bijvoorbeeld maandelijks, te herhalen. Zo kun je voorkomen dat de spieren weer ´vast´ komen te zitten.

Na de massage is het belangrijk om veel water te drinken. Je lichaam gaat aan de slag om afvalstoffen af te voeren en water helpt het lichaam om dit proces te versnellen. Onze therapeuten raden ook aan om voor de massage alvast een goed glas water te drinken.

Is een Deep Tissue massage pijnlijk?

Een Deep Tissue massage is over het algemeen niet pijnlijk maar wanneer de therapeut druk uitoefent op de plekken waar de massage het meest nodig is, waar de ‘knopen’ zitten, kan dat wat onaangenaam aanvoelen. Iedere massage begint met een intake waarin je aan kunt geven wat de klachten zijn zodat de therapeut de behandeling geheel op maat kan maken.

Is een Deep Tissue massage goed voor de huid?

Absoluut! Een Deep Tissue massage boost de doorbloeding waardoor de huid strakker en stralender wordt. De massage helpt om afvalstoffen effectief af te voeren evenals overtollig vocht. Een Deep Tissue massage is absoluut een anti-aging massage omdat het cel vernieuwend werkt.

Helpt een Deep Tissue massage ook om te ontspannen?

Ja zeker. Sommige mensen denken bij een Deep Tissue massage aan het verlichten van (spier) pijn maar naast dat het de spieren los maakt helpt deze massage het lichaam te ontspannen. Een Deep Tissue massage helpt om de bloedruk te verlagen en stress weg te nemen.

Boek jouw Deep Tissue massage en ervaar een ultiem selfcare moment. 

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *